Snijeg/ Snow a film by Aida Begić sa Farukom Lončarevićem

Filmski Centar Sarajevo Vas poziva na predavanja “Kako čitati film” sa profesorom i dekanom Farukom Lončarevićem, koja će se održati sutra 04/03/2022 sa početkom u 18:00 sati u Free Kinu Valter. “Kako čitati film” prikazati će prvijenac “Snijeg/ Snow” (2008) bosanskohercegovačke redateljice Aide Begić.

“Snijeg/ Snow” (2008)

Radnja filma “Snijeg/ Snow” zasniva se na posttraumatskom životu udovice i kćeri bosanskih Muslimana nakon što su njihove muževe i očeve ubila vojska bosanskih Srba. Zemljište je smješteno u poslijeratnom istočnobosanskom selu u blizini grada Zvornika, no jednog dana u selu stižu poslovni ljudi nudeći da kupe imanja.

Svrha predavanja sa dekanom Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu jeste metodično i detaljno analiziranje postupaka izražajnih sredstava i jezika filma sa akcentom na filmsku industriju u Bosni i Hercegovini. Sa obzirom da je filmska umjetnost najznačanija umjetnost današnjice, predavanja su namijenjena za sve ljubitelje filma i zainteresovane posjetioce sa posebnim fokusom na stanovište i diskusiju gledaoca, te su oslobođena plaćanja.

web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan