Free Kino Valter je jedinstven doživljaj.

Free Kino Valter revolucionarno je mjesto koje oživljava kulturno-umjetničke projekte s ciljem promicanja umjetnosti. Temelji se na ideji besplatnih projekcija filmova iz kolekcije Filmskog Centra Sarajevo, otvarajući tako vrata publici bez ikakvih financijskih prepreka. Osim toga, ovo jedinstveno kino domaćin je raznolikih festivalskih programa, pružajući publici mogućnost uživanja u internacionalnim filmovima. Misija Free Kina Valter proširuje se na organizaciju i podršku raznih konceptualnih umjetničkih događaja, stvarajući prostor za kreativnost i dijalog.

Free Kino Valter nudi poseban doživljaj besplatnih projekcija filmova starih nekoliko decenija i rijetko dostupnih publici.

Sarajevo UNESCO City of Film
UNESCO

Sa svojim programima digitalizacije BH filmskih klasika kao i nizom događaja koji njeguju filmsku kulturu, Filmski Centar Sarajevo postaje krovna institucija razvoja i očuvanja kinematografije Bosne i Hercegovine.

prof. mr. Faruk Lončarević
Akademija scenskih umjetnosti

Pretvori svoju ideju i stvaralaštvo u javni događaj

Ohrabrujemo vas da aplicirate za realizaciju vašeg projekta u prostorijama Free Kina Valter. Posebno se cijene konceptualne i revolucionarne ideje, no važno je imati na umu da je sposobnost prilagodbe klasičnom prikazivačkom pristupu ima prednost prilikom selekcije. Zakazivanje sastanka vrši se putem poziva, a prezentacije projekta putem emaila. Molimo vas da nas kontaktirate kako biste dogovorili daljnje korake

Unajmi Free Kino Valter

Eksluzivno smo stvorili mogućnost najma prostorija Free Kina Valter za potrebe privatnih projekcija, radionica i slično. Zakazivanje sastanka u svrhu realizacije najma vrši se putem poziva, a prezentiranje ciljanog događaja putem emaila. Molimo vas da nas kontaktirate kako biste dogovorili daljnje korake kako bi vaša aktivnost bila uspješno realizirana.

    Add a new location

    ×
    ×
    web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan