Filmski centar Sarajevo podržao projekat srednjoškolaca

Filmski centar Sarajevo učestvovao je u projektu Socijalni dan Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH). Socijalni dan je jedinstvena prilika za sve srednjoškolce širom Bosne i Hercegovine da odlaskom na radno mjesto steknu osjećaj za radnu atmosferu i upoznaju se sa osnovnim radnim procesima. Pruža im se prilika da teorijsko znanje primjene u praksi, ali i mogućnost da odlaskom na radno mjesto donesu odluku o njihovom budućem zanimanju.

Ove godine, Socijalni dan održan je 15. oktobra 2021. godine u depou Filmskog centra Sarajevo, gdje su srednjoškolci imali priliku raditi na sređivanju filmske zbirke u beta i dvd formatu. Srednjoškolci su izvršili dezinfekciju i organizaciju filmskog materijala nedavno premještenog iz prostorija Filmskog centra Sarajevo u FCS Studio u svrhu implementacije projekta digitalizacije i očuvanja filmskog naslijeđa. 

Prijavila sam se zbog filmske historije i umjetnost, jer mi je općenito to zanimljivo. Zanima me i pozorište kao i filmska umjetnost. Ovo radno iskustvo mi je bilo umirujuće i opuštajuće, dosta sam naučila. Najvažnija mi je bila kolegijalnost, što smo se bolje upoznali međusobno, ali i sa filmom

Ema Salihbegović, Ssst gimnazija

Za projekat sam čuo preko djevojke pa sam se zbog toga i prijavio jer mi je bilo zanimljivo. Zanima me film, hobi mi je pozorište, privuklo me jer me umjetnost zanima.

Ahmed Vladavić, Srednja Mašinska tehnička škola
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan