Javno čitanje scenarija za pilot epizodu TV serije Benjamina Konjicije

Filmski Centar Sarajevo poziva Vas na Javno čitanje za TV seriju “Podmrakovi” Benjaminja Konjicije. Događaj se održava u prostorijama Free Kina Velter u subotu 12.03.2022. u 20:00 sati.

Premijereno, posjetioci će imati priliku iskusiti prvo Javno čitanje u kojem učestvuju glumci Dino Sarija, Edis Bilić, Emina Muftić, Emina Topolović, Hana Bićo i Vedad Čano. Javno čitanje scenarija za pilot epizodu “Podmrakova” scenariste Benjamina Konjicije, otvara studentica IV godine dramaturgije Ismira Mašić svojom kratkom pričom “Orah”. Javno čitanje je interaktivnog karaktera i publika će imati priliku da sudjeluje u čitanju komada autora Benjamina Konjicije.

Benjamin Konjicija, student je četvrte godine na Odsjeku za dramaturgiju Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje uči o pisanju za film, pozorištu i radiju. Godine 2021. proveo je ljetnji semestar na MDW-u na Filmskoj akademiji. Benjamin Konjicija je odrastao u bosanskohercegovačkom gradu Fojnici, nedaleko od Sarajeva. Benjamin trenutno živi i studira u Sarajevu. Pisanjem nastoji da podijeli svoja osjećanja, skupa pozitivna i negativna, o raznim temama koje istražuje. Na taj način, stvaraja nove svjetove koji se odnose na svijet kojim je autor okružen.

Ulaz na projekciju je slobodan, a studenti/ice i srednjoškolci/ke imaju pravo na besplatnu kafu ili čaj pri svakoj posjeti Free Kina Valter.

web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan